Fórumszabályzat

A somogypolgaror.hu fórum fórumszabályzata:

 

A szabályzat nem ismerete, illetve el nem olvasása nem mentesít a be nem tartásának következménye alól, ezért kérjük, olvasd végig az alábbi szabályzatot figyelmesen!

 

A fórumon nem megengedettek az alábbi dolgok, ezért a hozzászólásod törlésével járhat, ha a hozzászólásod kimeríti a lenti pontok valamelyikét:

         agresszív viselkedés, illetve személyeskedés, nagyfokú tiszteletlenség egy másik taggal szemben,

         a fórum chat-szerű, 1-2 szavas üres, mondanivaló nélküli “beszélgetős” használata. (A fórum nem egyenlő egy chattel.),

         ugyanazon tartalmú hozzászólás sorozatos, feltűnően gyakori ismétlése (nem szükséges naponta 3x beírni ugyanazt)

         apróhirdetés elhelyezése,

         rendszeresen olyan dolgok felküldése, mely hozzászólások a többi tag többségi véleménye alapján kimerítik a topicrombolás fogalmát,

         a szabályzat megkérdőjelezése.

 

A fórumon nem megengedettek az alábbi dolgok, ezért a tagságod felfüggesztésével vagy törlésével járhatnak a következők:

         egy, a fenti okok miatt kitörölt hozzászólás újbóli beírása,

         több néven a fórum szándékos rombolása,

         hamis információk szándékos terjesztése,

         bárminemű szándékos közösségromboló magatartás és provokáció,

         politizálás a fórum területén,

         olyan hozzászólás felküldése, amely személyes adatvédelmi törvényeket sért, illetve más személyes adatait nyilvánosságra hozza,

         a nickneve és hozzászólásai alapján valaki olyan személynek vagy szervezetnek, vagy szervezet képviselőjének adja ki magát, ami nem felel meg a valóságnak,

         a moderátor többszöri felszólításának ismételten nem tesz eleget.

 

További tudnivalók, melyekért csak akkor jár figyelmeztetés, ha a lenti dolgok tőled feltűnően nagy méreteket kezdenek ölteni, ezért barátilag KÉRÜNK, hogy az alábbi pontokat tartsd be:

         Az oldalon a hivatalos nyelv a magyar, tehát idegen nyelvű bemásolt információt magyar nyelvű magyarázattal, rövid fordítással/összefoglalóval láss el.

         Ne használj gügye nyelvezetet vagy érthetetlen, írásjelek nélküli mondatokat és csupa nagybetűket. Tanulj meg helyesen írni!

         Ne ismételgesd a kérdésedet!

         A moderálást hagyd a moderátorra. Ne fenyegess más tagokat kizárással, retorzióval. Egyrészt ez kimeríti a személyeskedés fogalmát, másrészt ez nem a te dolgod.

 

Különleges esetek: nagyon ritkán előfordulhatnak a világban és a műholdas életben olyan események, melyek arra kényszeríthetik a fórum üzemeltetőit, hogy úgynevezett ‘szükségállapotot’ hirdessenek ki, és a fenti szabályzatot ezen szükségállapot idejére kiegészítsék, vagy szigorítsák. (Jó példa volt erre, amikor a Digi napi kulcsváltásba kezdett, és a fórumot elözönlötték az új, csupán kulcsszerzés céljából regisztráló tagok.) Ilyen esetleges rendkívüli esetekben a fórum üzemeltetői fenntartják maguknak a jogot a szabályzat átmeneti szigorítására/megváltoztatására, azzal a feltétellel, hogy az új feltételeket legalább 4 órával az életbelépés előtt mindenki számára elérhetővé teszik.

 

Az üzemeltetőkről:

A fórumon 1 moderátor van: (ő egyúttal a fórum üzemeltetője is) pesztp.

Probléma, panasz, vagy a fórummal kapcsolatos kérdés esetén küldj üzenetet a smpsz@somogypolgaror.hu mail címre!

 

Ha a moderátor a fenti pontok valamelyike szerint jár el, az egyrészt nem képezi vita tárgyát, másrészt nem kell személyes sértésnek venni.