Jótékony siófoki polgárőrök

Jótékony siófoki Polgárőrök.
A Siófoki Polgárőr Egyesület a 2008-as évben a Magyar Vöröskereszt siófoki területi irodájával közösen, pályázatot nyújtott be az OPSZ. és a Magyar Vöröskereszt által kiírt „polgárőrök karitatív tevékenysége” pályázatra, amelyen e tevékenységre nyert is pénzösszeget.
Az egyesület elnöke Gazdag Ferenc elmondta, hogy a Vöröskereszt területi irodájának vezetőjével, Kiss Lillával felvette a kapcsolatot, aki tájékoztatást adott arról, hogy milyen formában és kinek tudna a polgárőr egyesület segítséget nyújtani.

A pályázati kiírásban egyik feladatként megjelölt és a Vöröskereszt által is javasolt véradások szervezésben aktívan részt vett az egyesület. Ennek eredményeként kerül(t) megrendezésre 2008. december 22-én és 2008. december 29-én véradás, ahol is nagy számban jelentek meg vért adni kívánó személyek. A véradáskor az egyesület 500ft – értékű étkezési utalvánnyal, kártyanaptárral egészítette ki a vérellátó által adott étkezési utalványt.

A fentieken kívül a SPE vezetősége döntött arról, hogy támogatásban részesíti a siófoki Gondozási Központot és a siófoki Hajléktan Szállót.

Az Gondozási Központ egy ételosztó zsúrkocsival lett gazdagabb, melynek átadásánál jelen volt a SPE egyesület vezetősége illetve az Otthon vezetője Kovács Nóra és vezető társai. A zsúrkocsi nem üresen gurult be az Otthonba, hanem gyümölcsökkel szaloncukorral megrakva.

A Hajléktalan Szállónál a Szálló vezetője Márton Ferenc és több bent lévő hajléktalan volt jelen az átadásnál és vették át az adományt. Teasütemények, szaloncukrok és különféle gyümölcsök kerültek átadásra.

Ezen kívül az egyesület az arra rászoruló családoknak élelmiszer csomagot állított össze, mely szintén kiosztásra került. A fentieken kívül az egyesület, december hónapban adománygyűjtő tevékenység során, 12.-13.-án megtartott TESCO áruházban leadott adománygyűjtésnél leadásra került csomagokat szállította a Vöröskereszt irodájába.