Közlemény

Fokozott szolgálat Mesztegnyő térségében.

Eligazítás után jó hangulatban és felkészülten járőröznek a polgárőrök.

A Somogy Megyei Polgárőr Szövetség elnökének közleménye!

A 2011. április 5.-én hajnali órában Mesztegnyőn bekövetkezett sajnálatos rablás kapcsán a következő közleményt teszem közzé:

A rablást követően, reggel 6 órától a helyi polgárőrség tagjai nagyobb létszámmal fokozott szolgálatot láttak el, és folyamatosan segítették a rendőrség munkáját.

Mesztegnyő körüli településeken további 7 polgárőr egyesület délután 13,3o perctől lát el fokozott járőrszolgálatokat 28 fővel. Így összesen a térségben közel 40 polgárőr található folyamatosan, akik állandó kapcsolatban állnak a megerősített rendőri szolgálatokkal. Ez által a területen – minimum 10 napon keresztűl – kiemelt létszámú erők vesznek részt a közbiztonság javításában. Már szinte elmondható, hogy egy kicsit sokan vagyunk, de ez nem baj.

A polgárőrség részéről Somogy megyéből további 100 fő áll készenlétben, akik igény szerint 20-30 percen belűl a megadott helyszínre érkezhetnek. Ezen kívül további tartalékok állnak rendelkezéseinkre és így a létszám elérheti akár 500 főt is. Erre biztosan nem lesz szükség.

Az országból több felajánlás érkezett, amelyben közvetlen szolgálat ellátási segítséget biztosítanának számunkra. Itt szeretném megköszönni mindenkinek az önfeláldozó felajánlását! Mivel a rendőrséggel közösen maximálisan urai vagyunk a helyzetnek, így nem tartunk igényt külső segítségre.

Mint látható megyénkben egy jól szervezett, jól működő és a rendőrséggel kiváló kapcsolatban álló polgárőrség működik, amelyek rövid időn belül, illetve nagy létszámmal mozgósíthatóak.

Siófok, 2011. április 6.

Peszt Péter elnök