Választásokkal kapcsolatos Polgárőr feladatok

Az országgyűlési képviselő választásokkal kapcsolatos

polgárőri feladatok.

 

 

A választási időszak kiemelt feladata a választások zavartalan lefolyásának biztosítása.

 

Fentiek miatt a választásokat megelőző este, azaz szombaton 18 órától vasárnap reggel 06:00 óráig segítsük a rendőrség munkáját a szavazatszedő helyiségek visszatérő ellenőrzésével. Rendellenesség esetén értesítsük a rendőrséget, ha tetten értünk valakit, – és létszámban, fizikumban meg tudunk felelni az elvárásnak – tartsuk vissza az elkövetőket a rendőrség kiérkezéséig.

 

A választások napján a szavazatszedő helyiségek közvetlen közelébe ne menjünk! A közvetlen választási területen a bizottságok elnökei jogosultak intézkedni, illetve intézkedést kérni. Amennyiben a környékén rendellenességet észlelünk, hívjuk a rendőrséget, és egyeztessük a további teendőket.

 

Április 6.-án vasárnap a fő feladat a településeken való jelenlétünkkel a választópolgárok nyugalmának, a választások zavartalanságának biztosítása. Elsősorban ennek feleljünk meg, a települések közterületein való jelenlétünkkel, ott az esetleges rongálások, garázdaságok, egyéb nem kívánatos események megelőzésével, megszüntetésével. Ha ezekre figyelünk, megadjuk azt a segítséget, amiért vagyunk, és amiért a lakosság eddig is bizalommal fordult hozzánk. Ezzel valós segítséget nyújtunk a választások nyugalmának megtartásához.